Po co komu szafa przelotowa?

Choć szafa nie wydaje się być tym, co jest najistotniejsze w restauracji czy bistro, są to tylko pozory. Dobrej jakości szafa przelotowa to prawdziwy niezbędnik, który spotkać można w każdym miejscu, gdzie używane są naczynia wielorazowego użytku. Gdzie ją znajdziemy? Zazwyczaj stoi pomiędzy pomieszczeniem ze zmywarką gastronomiczną a pomieszczeniem, z którego odbierane są czyste naczynia bądź rozdzielnią kelnerską.

Idealna szafa – czyli jaka?

szafa przelotowaPo pierwsze, najlepsze szafy przelotowe wykonywane są z wysokiej jakości stali nierdzewnej. Dlaczego akurat ten materiał? Ponieważ cechuje się on bardzo wysoką wytrzymałością mechaniczną, dodatkowo jest łatwo zmywalny i zachowuje swoje właściwości zarówno przy wysokich, jak i bardzo niskich temperaturach. To sprawia, że idealnie sprawdza się on w gastronomii.

Podano zgodnie z życzeniem

Warto podkreślić, że dobra szafa przelotowa zazwyczaj zostaje wykonana zgodnie z indywidualnymi wymaganiami klienta. To on decyduje o tym, ile półek potrzebuje, jakiej wysokości oraz o generalnych wymiarach szafy. Co ważne, istnieje także możliwość zamówienia szafki przelotowej, którą bez trudu można zamontować w ścianie, np. na parapecie, co jest bardzo wygodne.

Tekst powstał w oparciu o: https://sklep.technica.pl/szafy-przelotowe

Ten wpis został opublikowany w kategorii Sprzęt i oznaczony tagami . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.